תיאור
מתכון לסלט חצילים מרוקאי פיקנטי שיבוא לכם פגז על שולחן השבת או כחלק ממבחר הסלטים שתשימו על שולחן ה"על האש" שלכם עם כל המשפחה והחברים! לא לשכוח לנגב עם חלה בצד!
סלט חצילים מרוקאי פיקנטי
מצרכים לסלע בקערה בינונית
הוראות
-
שלב 1
חתכו את החציל לחתיכות גסות ואל תורידו את הקליפה, חתכו את הפלפל האדום והבצל גם כן גס
-
שלב 2
חממו שמן זית במחבת רחבה ותוסיפו את הבצל הפלפל האדום והחציל לעומת טיגון בינונית, מיד לאחר מכן תוסיפו גם את הפלפל הירוק החריף ערבבו תוסיפו את שיני השום החתוכות לפרוסות ותוסיפו את קוביות החציל. טגנו וערבבו הכל במשך מספר דקות.
-
שלב 3
חרצו X על 2 עגבניות מגי ובשלו במים רותחים מספר דק' עד שהקליפה תתנתק בסיום תעבירו למי קרח ותורידו את הקליפה, תקצצו כל עגבניה לקוביות גסות ותוסיפו למחבת (כולל המיץ)
-
שלב 4
תבלו: אבקת מרק פרווה, פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן, מלח פלפל סוכר רסק עגבניות ערבבו הכל תוסיפו חצי כוס מים או קצת יותר תטעמו ותקנו תיבול לפי טעמכם האישי, אם צריך תוסיפו עוד קצת מים, בשלו הכל כ-18-20 דק' תטעמו שהירקות התרככו והטעמים התחברו ושיהיה בתיאבון. שמרו בקופסה סגורה במקרר מספר ימים.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף מלח