תיאור
תבשיל בשר ראש עם חומוס שחובה על כל שולחן חג או כל שולחן שבת, טעם מרוקאי עם חריפות ופיצוץ טעם בפה!
תבשיל בשר ראש עם חומוס
מרכיבים
מצרכים לסיר אוורסט קוטר 28:
אופן ההכנה
-
שלב 1
יש למלא סיר גדול עם מים ולהוסיף עלי דפנה מלח פלפל ולהביא לרתיחה. מוסיפים 2 קילו של בשר ראש / בשר מספר 8 חתוך לקוביות גדולות ולבשל כשעתיים עד שהבשר מתרכך! (בשר שומני עם שריר!). כשתסיימו תשמרו מנוזלי הציר (נוזלי הבישול) בקערה ואת הבשר תוציאו שיתקרר. אחרי שמתקרר נקו אותו משומן וחתכו לקוביות בגודל בינוני ולא קטן מדיי!
-
שלב 2
מוסיפים לסיר שמן זית וצורבים את קוביות הבשר שחתכנו, אחרי שמשחימות מוסיפים שיני שום (לפרק ראש שלם!), פלפל ירוק חריף חתוך גס, מערבבים טוב. מוסיפים את שאר הירקות, פלפלים ירוקים שלמים וגם פלפל צ'ילי אדום וגם פלפל שושקה.
-
שלב 3
מתבלים עם 3 כפות פפריקה מרוקאית אדומה מתוקה בשמן, חצי כפית כורכום, 1 כפית כמון קצת פלפל שחור גרוס וכף מלח (כמובן שאפשר להוסיף עוד לפי טעם אישי). אני הוספתי גם מעט אבקת מרק.
-
שלב 4
לוקחים כ-3 כוסות מציר הבשר ששמרנו בצד (נוזלי בישול הבשר ראש) ומוסיפים לסיר, מערבבים מוסיפים גרגירי חומוס מוכנים לאכילה מפחית שימורים (תשטפו ותסננו לפני מנוזלים!), מוסיפים צרור שלם של כוסברה טרייה קצוצה, טועמים ומכסים לבישול של כשעה או עד שהבשר רך!
-
שלב 5
בסיום אפשר להשחים בתנור על 220 מעלות טורבו שהבשר יקבל צבע שחום ויפה וכל התבשיל יקבל מעין קירמול משובח!
אש
מטורף
יוענעככככי