תיאור
מעקודה מרוקאית מושלמת או מחאמר איך אתם קוראים לפשטידה הטעימה העדתית הזו? כיף לאכול אותה בתחילת הארוחה או תמיד להגיש אותה בבופה כלשהו. יש באתר עוד מתכונים שווים מהמטבח המרוקאי שתוכלו להכין אם אתם בקטע. תכינו גם מטבוחה ותאכלו עם הפשטידה הזאת זה בא מדהים ביחד!
מעקודה מרוקאית מושלמת
מצרכים לסיר קוטר 28
הוראות
-
שלב 1
קלפו ובשלו את תפוחי האדמה במים חמים עם קצת מלח, בסיום כשרכים תעבירו לקערה שיתקררו, קרמלו בזמן שתפוחי האדמה מתקררים בצל אחד לבן חתוך לקוביות עד שנהיה זהוב ממש! תמעכו את תפוחי האדמה לפירה.
-
שלב 2
תקצצו פטרוזיליה, ותוסיפו לקערה עם הפירה, תוסיפו תבלינים: אבקת מרק, כורכום, כמון, קצת מלח פלפל, שקית אבקת אפייה, תסחטו חצי לימון, תוסיפו את הבצל המטוגן, סננו פחית שימורים עם אפונה וגזר מנוזלים ותוסיפו לבפנים.
-
שלב 3
טרפו 10 ביצים בקערה נפרדת עד שתתקבל בלילה אחידה ושפכו לקערה עם הפירה והתיבול, ערבבו טוב.
-
שלב 4
לסיר קוטר 28 שפכו שליש כוס שמן זית וחממו טוב, תוסיפו את כל התערובת של הפשטידה שעירבבתם ושטחו, תנו טיגון של 2 דקות על עוצמה גבוהה כשהמכסה סגור כמובן, אח"כ תנמיכו לעוצמה נמוכה לבישול של כשעה ו-10 דק'. שימו מגבת על המכסה אם תרצו כדי שלא יברחו אדים מהסיר. בסיום תסגרו את האש, חכו שהפשטידה תתמצק טוב ותהפכו בזהירות על כלי הגשה.